De sleur van het dagelijkse leven, de lange werkdagen, gaan slapen met werk en ermee op staan, de eeuwige to-do lijstjes, iedereen is er maar al te bekend mee. Maar zo nu en dan is er: de vakantie!
Voor sommigen betekent dat hangen op de tuinbank in eigen huis, bezoekjes aan het strand of een stedentrip in eigen land. Voor anderen staan er grotere reizen gepland, gevarieerd van lange zitten in het vliegtuig naar busreizen of van plek naar plek met de trein. Iedereen pakt een vakantie anders aan. Voor de planners onder ons is de voorbereiding van een vakantie onwijs leuke uitdaging, voor de chaoten is het helaas een ‘pain in the ass’. Over het algemeen zijn een paar grote ‘do’s en dont’s’ wanneer je een vakantie voorbereid. Hier zijn een paar tips om de reis wat comfortabeler te maken.

Begin op tijd

Het lijkt zo voor de hand liggend maar op tijd beginnen met voorbereiden is voor lang niet iedereen makkelijk. Het gevoel dat je iets vergeet is altijd aanwezig en eigenlijk is het altijd onduidelijk wat je precies nodig gaat hebben. Geloof me, begin vroeger dan je eerst instantie van plan was. Dit scheelt heel veel energie. Bovendien is het ook een manier om al vroeg bezig te zijn met de vakantie en dus dat vakantiegevoel al te internaliseren. Die laatste dag voordat je op reis gaat haastig nadenken over wat je allemaal nog moet doen, kost je eerder vakantiedagen omdat je de eerste paar dagen na aankomst bij moet komen van al het nadenken.

Kleding

Heb je een lange zit voor de boeg? Denk goed na over wat voor kleding je draagt. Een spijkerbroek kan handig zijn, maar als je lang moet zitten, is het na een tijdje niet meer comfortabel en als je dan nog even moet, gaat het je in weg zitten. Een jurk van travelstof is heel handig bijvoorbeeld. Als je een travelstof jurk blauw aan doet, en daar een trui overheen, voelt het niet alleen confortabel, maar is het ook nog praktisch omdat je de trui aan en uit kan doen wanneer je het warm of koud krijgt. Je gaat jezelf echt dankbaar zijn wanneer je in het vliegtuig zit!

Pen en papier

De voorbereiding is volledig in ons hoofd, denken we. Pen en papier bij je hebben doet wonderen. Vooral van te voren helpt het om alles te onthouden, niet alleen omdat je het bij de hand hebt, maar ook omdat het opschrijven zelf helpt om te onthouden.