Hebben jullie wel eens goede kaasfondue gegeven, en met een goede kaasfondue bedoel ik dan een echte kaasfondue. Deze is vers gemaakt met een goede witte wijn en verschillende Zwitserse kazen. Als je nooit een goede kaasfondue hebt gegeten kan je bij de geur van deze kaasfondue alsnog ruiken dat dit echt “the real deal” is. Het is eerlijk gezegd iets waar je mij wakker voor kan maken. Wat ik ontzettend jammer vind is dat veel restaurants, naar mijn mening, geen goede kaasfondue maken. Ik ben bij twee restaurants met een fondue geweest en beide keren was ik teleurgesteld. Allebei hadden een fondue gemaakt die bestond uit een mix van jong-belegen en blauwe kaas. Ooit heb ik ook bij iemand kaasfondue gegeten “op hun traditionele manier”. Dus ik dacht dat moet goed zijn. Maar het was helaas een uitgehold brood met daarin smeerkaas gegoten. Dat kon mijn kaas-hart niet aan.

 

Ga dan niet voor de kaasfondue

Als je niet geïnteresseerd bent in auto rijden zal je er nooit goed in worden. Hetzelfde geld voor kaasfondue, als je het niet geïnteresseerd bent in verschillende soorten kazen en hoe je dit moet maken, zal het nooit lekker smaken. Een ronde kaas kopen met een raclette is dan een veel betere optie. Een ronde kaas kopen kan supermakkelijk online, maar een ronde kaas kopen kan natuurlijk ook bij jouw lokale kaasboer. Je hebt dan een alleen nooit een raclette nodig om de kaas in te zetten. Je hakt dan de kaas doormidden en smelt de bovenkant van de kaas, dit doe je vervolgens op je eten. Een ronde kaas kopen kan daarom echt een uitkomst zijn. Een ronde kaas kopen is namelijk veel gemakkelijker dan een hele pan met kaasfondue te maken, en qua prijs zal het niet heel veel uit elkaar liggen. Tenzij je voor Parmezaan gaat natuurlijk. Deze rond kaas kopen is mogelijk, maar dan moet je wel een heel dorp gaan voeren.

 

Stop met het verpesten van mijn fondue

Ik snijd dit onderwerp aan omdat ik moe word van alle slechte kaasfondues. Mensen willen heel graag indruk hier mee maken, maar een kaas in een raclette is veel gemakkelijker en vaak ook net zo lekker. Een ronde kaas kopen kan gewoon zonder enig verstand van kaas, je gaat gewoon voor jong-belegen. Dus doe dit als je blieft en stop met het verpesten van mijn kaasfondue. Als ik kom te overlijden wil ik dat iemand hier een speech over geeft, en iedereen zal daarna in de foyer mijn kaasfondue proeven. Weet als je het fout doet dat ik bij je kom spoken.