Als een moeder van 4 kinderen, moet ik er altijd voor zorgen dat mijn kinderen met een goede lunchpakket naar school gaan. Ik ben een voorstander voor het goede milieu en daar probeer ik elke dag een steentje bij te dragen. Wanneer ik mijn kinderen naar school stuur, stuur ik ze altijd met het best mogelijke pakket mee. Hieronder vallen de broodjes die ik ze meegeef, maar ook de kleine snacks die ze kunnen eten tijdens de pauze. Deze producten stop ik in hersluitbare zakjes die ook nog eens lang meegaan. Plastic zakjes zijn biologisch niet afbreekbaar. Dit betekent dat het meer dan 1000 jaar duurt voordat een plastic zakje volledig is afgebroken.

Dit is waarom ik geen voorstander van plastic zakjes ben, maar wel in hersluitbare zakken. Deze zakken gaan langer mee en hoeven daarom niet snel weggegooid te worden. Mijn kinderen nemen deze zakjes mee en nemen ze keurig weer mee naar huis, om de volgende dag weer gebruikt te kunnen worden. Ikzelf gebruik 2 verschillende soorten zakken, die ik met jullie zal delen.

Gripzakjes

De gripzakjes zijn kleine verpakkingen die weer hersluitbaar zijn. Deze zakjes zijn voorzien van een gripsluiting. Deze zakjes zijn simpel te sluiten, door de seal weer samen te knijpen. Op deze manier kunnen de zakjes weer makken geopend en gesloten worden. Doordat de zakjes hersluitbaar zijn, gaan de producten in de zakjes langer mee. De zakken zijn van de ene kant doorzichtbaar en de andere kant gesloten, waardoor de inhoud van de verpakking goed zichtbaar is voor de gebruiker. Deze zakjes kunnen daarom makkelijk gevuld worden met nootjes, koffiebonen en andere voedingswaren. Los van de voedingswaren, kunnen de zakjes ook gevuld worden met andere producten, zoals kralen.

Stazakken

De stazakken zijn stevige zakken en een grotere versie van de gripzakjes. Deze zakken hebben een platte bodem en om deze reden kunnen de zakken blijven staan. Net zoals de gripzakjes zijn de stazakken voorzien van een hersluitbare seal en zij ideaal voor het opbergen van producten thuis. Los van dat je deze zakken kan gebruiken voor persoonlijk gebruik, zijn de stazakken ook ideaal voor het verkoop van producten in de winkel. Dankzij de platte bodem kunnen producten in de zak geplaatst worden en tentoongesteld worden voor de verkoop. Net zoals de kleinere gripzakjes, zijn de stazakken voorzien van een doorzichtige buitenkant. Hierdoor zijn de producten binnen de stazak perfect te zien voor de kopers. Dit is een ideale manier om jouw producten tentoon te stellen en gaan de producten in de zakken langer mee.