Zeeland is opnieuw uitgeroepen tot 5-sterren fietsprovincie! Het Landelijk Fietsplatform bekroonde op 23 juli 2019 de provincies Zeeland en Friesland met deze 5-sterren. Bij de vorige monitoring in 2017 wist Zeeland ook 5-sterren te behalen. Dit is het hoogst aantal haalbare sterren. Dit jaar wisten slechts twee provincies de hoogste score binnen te halen.

 

Zeeland 5-sterren fietsprovincie

Het Landelijk Fietsplatform bekroonde Zeeland als 5-sterren fietsprovincie. Dit is het hoogst haalbare aantal sterren. De kwaliteit van het fietsenknooppuntensysteem, de reikwijdte van het netwerk en de vele Fietscafés langs de fietsroutes zijn hierin doorslaggevend. Daarnaast staat Zeeland bij de fietser bekend om het prachtige uitzicht op de zee, dijken, zeeweringen en zeeschepen. Je fietst hier op de grens van land en water.

 

E-bike Verhuur op Schouwen-Duivenland

E-bikespecialist Stella opende in juni 2019 op Schouwen-Duiveland een verhuurlocatie, gevestigd aan de Noordstraat 6 in Burgh-Haamstede. “Burg-Haamstede is het toeristisch hart van Schouwen-Duiveland. Dit is een ideaal vertrekpunt wanneer je op de elektrische fiets het eiland gaat verkennen! Daarom openden we hier in juni 2019 deze mooie verhuurlocatie.”, vertelt Guus Textor, woordvoerder van Stella Fietsverhuur in Burg-Haamstede.

 

Schouwen-Duiveland interessant voor e-biker

De maximale afstand voor dagrecreatie op de fiets is 10 kilometer. Deze afstand is op de e-bike is drie keer zo lang. De e-biker fietst een recreatieve dagtocht van maximaal 30 kilometer, blijkt uit onderzoek van KiM (Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid). “Met de fietsverhuurlocatie op Schouwen-Duivenland bieden wij consumenten de mogelijkheid om het eiland al fietsend te verkennen op één van de Stella e-bikes. Op de e-bike fiets je vaak langer én verder, zoals ook blijkt onderzoek van KiM. Daarnaast heb je altijd de wind in de rug, een groot voordeel in Zeeland!”, aldus Guus Textor.

 

 

Stella Fietsen is de grootste e-bike specialist van Nederland. Het merk onderscheidt zich door directe fabriekslevering aan de consument. Hierdoor biedt Stella een Nederlands kwaliteitsproduct met service aan huis tegen concurrerende prijzen. Stella is in 2018 in de AD Fietstest verkozen tot ‘Beste Koop’ en in mei 2017 verkozen tot ’Beste Koop’ door de Consumentenbond. Daarnaast komt Stella als beste uit de e-bike testen van Extra Energy, Plus Magazine en ANWB Kampioen. Meer informatie: www.stellafietsen.nl.