Onze mobiele telefoon ligt tegenwoordig bijna 24/7 in onze handen. Dit betekent helaas ook dat we ons device vaak kunnen laten vallen. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je scherm niet gelijk in diggelen ligt. In dit artikel bespreek ik een aantal tips om je telefoon zo goed mogelijk te beschermen.

1. Een stevig hoesje

Er is gelukkig een ontzettend groot aanbod aan telefoonhoesjes, zowel online als in de winkel. Wel is het belangrijk om bij het kopen hiervan op een aantal dingen te letten. Allereerst is het belangrijk dat er een ‘bumper’ om het hoesje heen zit. Deze beschermt de randen van je telefoon en zorgt ervoor dat je telefoon niet keihard op de grond knalt. Daarnaast kun je aandacht besteden aan de kwaliteit van het hoesje, zoals bijvoorbeeld het materiaal en de dikte. Ten slotte kun je ook kiezen voor een hoesje die ook de voorkant van je telefoon beschermt. Dit hoesje zit als een soort boekje om je telefoon heen zodat deze optimaal beschermt blijft.

2. Screenprotector

Dit is misschien wel mijn nummer een tip: een goede screenprotector. Let er hierbij op dat deze niet van plastic is, maar van gehard glas. Als je met deze screenprotector je telefoon laat vallen, blijft je scherm voor 99% zekerheid heel. De krassen die er op komen kun je er zo aftrekken door je screenprotector te verwijderen.

3. Telefoonverzekering

Mocht je jezelf met je telefoon toch niet 100% vertrouwen, kun je er ook voor kiezen om een telefoonverzekering af te sluiten. Dit kan bij bijna iedere provider en verzekeraar. Wel kost dit natuurlijk een vast bedrag per maand en heb je vaak te maken met een eigen risico. Je kunt voor jezelf een berekening maken of een telefoonverzekering nodig of onnodig is.

Nu heb je het scherm van je telefoon goed beschermd, maar er kan natuurlijk altijd nog iets anders mis gaan met je telefoon. Mocht je telefoon bijvoorbeeld waterschade oplopen, dan zijn er gelukkig genoeg winkels die voor een eerlijke prijs iPhone reparaties verzorgen. Mocht je niet in staat zijn om naar een fysieke winkel te gaan, dan zijn er ook genoeg online winkels voor telefoonreparaties. In dit geval stuur je je telefoon op naar de winkel en wordt je telefoon binnen 24 uur gerepareerd en weer naar je teruggestuurd. Zo ben je dus weer snel bereikbaar en is je telefoon weer zo goed als nieuw, ideaal!