Onlangs heb ik een nieuwe hobby van vroeger opnieuw gespeeld. Als ik vroeger uit school kwam was het eerste wat ik deed, mijzelf voor de computer parkeren en spelletjes spelen. Toen ik erg jong was was er nog niet echt goed internet, dus het opstarten duurde lang en maakte ook lawaai. Zo wist mijn moeder altijd dat ik thuis was. Toen ik nog geen echte spelletjes van mijzelf in de kast had liggen, speelde ik spelletjes op websites zoals spelletjes.nl. Hier kon je met een poppetje (een avatar) allerlei leuke games spelen. Veel van deze games waren Japans, maar met Nederlandse ondertiteling. Vaak had je er ook een klokje bij waardoor de tijdsdruk enorm werd aangejaagd. Ik kreeg hier altijd een adrenaline-kick van. Ik denk dat dat de start was van mijn voorliefde voor spelletjes. Tegenwoordig heb ik een echte PC uit de gamepcshop, omdat ik als echte spellenfanaat toch wat meer kracht en geheugen nodig had. Mijn oude PC die thuis bij mijn moeder stond is natuurlijk een oude vriend, maar Call of Duty trekt hij helaas niet meer.

Internet.

Weet je nog hoe het internet vroeger klonk, toen je het aanzette? Een mengeling van schril, schel, hard gejengel? En het duurde erg lang voor het was geladen. In die tijd hadden we ook allemaal nog een fax thuis (of tenminste; de mensen die dat handig vonden) waardoor als de telefoon ging en je hoorde dat internet geluid, je wist dat er iets naar de fax werd gestuurd. Hoe bijzonder is dat eigenlijk? Als je er over nadenkt, lijkt het meer een uitvinding van de toekomst, hoewel niemand nu meer een fax in huis heeft. Je kon gewoon documenten via de fax ontvangen en versturen naar een ander adres, ogenblikkelijk. Laat je kind een tekening maken en binnen een minuut hebben oma en opa de tekening ook binnen, en niet ingescand via de computer en naar oma en opa gemailed. In een tijdperk waar veel digitaal plaats vind, vind ik het soms prettig om echt foto's in mijn handen te hebben. Hele scripts werden verstuurd en had je meteen klaar in je handen, verslagen konden naar werk werden gefaxed, of gewoon een leuk berichtje. Wat een uitvinding, en eigenlijk twintig jaar te vroeg!

Nieuw.

Alles is tegenwoordig sterker, nieuwer en gaat langer mee. Dat is natuurlijk top voor de echte gamers onder ons. Je kunt nu zelfs je eigen PC samenstellen waardoor je precies je PC krijgt die jij nodig hebt. Sneller? Kan. Meer geheugen? Natuurlijk. Wat jij nodig hebt, kan je aangeven. Om vervolgens heerlijk middagen zo niet avonden achter je computer door te brengen…