Verwarmingsradiatoren staan niet altijd even mooi in elke ruimte. Nu kunt u ervoor kiezen uw radiatoren weg te werken door er iets voor te zetten of omheen te bouwen. Maar het kan ook anders. Tegenwoordig zijn er zeer moderne manieren om uw huis te verwarmen die bijna niet opvallen in het interieur. Zoals vloerverwarming, een zeer populaire manier van verwarmen, met name in de winter. Een manier van verwarmen die sinds kort ook in opkomst is, is infrarood verwarming. In dit blog leest u over de voordelen van deze twee verwarmingsmethodes.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is redelijk nieuw op de markt, maar het plaatsen van een infrarood paneel is in opkomst in veel huishoudens. Hier zijn verschillende redenen voor:

 • Infrarood panelen zien er fraai en strak uit en passen goed in verschillende interieurstijlen
 • Infrarood verwarming is duurzaam
 • Geen CO2 uitstoot
 • Infrarood verwarming voorkomt schimmels in de badkamer
 • Er is geen lucht circulatie, waardoor het prettig is voor mensen met stof allergieën
 • De infrarood straling is goed voor de spieren en gewrichten
 • Infrarood verwarming is veilig. De kans op brand- of explosiegevaar is zeer klein

Infrarood verwarming werkt anders dan een gewone cv-ketel. Een cv-ketel verwarmd de lucht in de ruimte. Infrarood panelen verwarmen objecten binnen het stralingsbereik. Denk hierbij aan het meubilair, de muren en personen. Infrarood verwarming voelt een beetje alsof u heerlijk buiten in het zonnetje zit. Het fijne aan infrarood verwarming is dat het een kleine ruimte snel en effectief opwarmt en u heeft de mogelijkheid om het paneel op een timer te zetten.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame investering die energie bespaart. Dit zijn de grote voordelen van vloerverwarming:

 • Het bespaart kosten, vooral in goed geïsoleerde woningen
 • Het is zeer comfortabel. Vloerverwarming voelt zeer prettig aan voor de voeten en verwarmt de ruimte gelijkmatig
 • Het is milieuvriendelijk en duurzaam
 • Er is geen lucht circulatie, waardoor het prettig is voor mensen met stof allergieën
 • Het is niet zichtbaar in je interieur en dus een mooie vervanging van minder fraai uitziende radiatoren

De afgelopen jaren is het een zeer comfortabele en populaire methode geworden die in veel huishoudens te vinden is. Vooral in nieuwbouw woningen. Meestal in de badkamer, maar steeds meer mensen installeren vloerverwarming ook in andere veelbezochte delen van het huis, zoals de woonkamer. Vloerverwarming kan als bij verwarming gebruikt worden, maar ook als hoofdverwarming.

Combineer infrarood met vloerverwarming

Als u op zoek bent naar duurzame en fraai uitziende verwarmingsmethodes, dan zijn de bovengenoemde twee opties zeer geschikt. En u hoeft niet tussen de twee methodes te kiezen. U kunt prima voor zowel infrarood- als vloerverwarming kiezen in uw woning. Dit zal uw comfort en de warmte in het huis alleen maar ten goede komen. Uw woning wordt tenslotte zowel vanaf de vloer als het plafond en eventueel de wanden verwarmd.