Vanwege de Corona crisis kunnen we voorlopig helaas niet op vakantie! Er zijn natuurlijk wel wat mensen die alsnog zijn gegaan, maar zelf voel ik me daar niet zo comfortabel bij. Toch had ik wel erg behoefte aan een weekendje weg! Even de sleur van werken en thuis zitten doorbreken. Hier heb ik even over nagedacht hoe dat op een corona-proof manier kan. Uiteindelijk heb ik besloten om dan maar gewoon een weekendje weg in Nederland te boeken. Zo blijf je mooi binnen de grenzen, mocht er iets in de situatie veranderen. Maar Nederland lijkt allemaal erg op hetzelfde, en ik wilde graag wel een verandering in uitzicht. Limburg is dan altijd een goede oplossing, want de heuvels daar geven je toch het gevoel dat je in België, Zuid-Duitsland of Noord-Frankrijk bent. Uiteindelijk heb ik voor de stad Maastricht gekozen, omdat je dan nog wel het comfort hebt van een grote stad (die ook goed bereikbaar is mochten we onverhoopt wel eerder weg moeten). Toch zit je wel in een andere ‘scenery’, wat ik altijd erg waardeer van Maastricht en omstreken. Daarnaast is het ook een superleuk stad waar je je wel een weekend kan vermaken!

 

Meer over de mooie stad Maastricht

Wat is er dan zo leuk aan Maastricht? Persoonlijk vind ik de sfeer die de stad heeft uniek voor Nederland. Dit komt natuurlijk omdat het zo vlakbij de grens ligt, maar ook door de geschiedenis, de stijl van huizenbouw, de taal, de aanwezigheid van de Katholieke cultuur en tot slot het overvloed aan kalkzandsteen dat je overal ziet! Naar mijn idee schijnt de zon altijd in Maastricht! Maastricht is al een eeuwenoude stad, en door deze lange geschiedenis heeft de stad ontzettend veel historische gebouwen, kunstschatten, kerken en musea. Als je van dit soort cultuur houdt kun je je dus wel vermaken in Maastricht. Daarnaast heeft de stad ook een tal aan terrasjes waar je volop van het Bourgondische leven kan genieten. 

 

Een hotel Maastricht centrum boeken voor de perfecte vakantie

Ik ben vooral gek op het centrum van Maastricht. Een hotel maastricht centrum is dan ook de perfecte locatie voor mij. Zo loopt door het centrum de prachtige Maas. Ook heb je op het Vrijthof, Onze Lieve Vrouweplein, Markt, Jekerkwartier, Sphinxkwartier en Wyck allerlei prachtige bezienswaardigheden. Een hotel Maastricht centrum is dus perfect als je hier bij in de buurt wil zijn. Daarnaast ben je vanaf een hotel Maastricht centrum ook zo bij allerlei andere locaties, omdat je natuurlijk lekker centraal ligt en goed verbonden bent met de rest van de stad. Als je een weekendje Corona-proof wil genieten, boek dan een hotel Maastricht centrum en rust lekker uit!