We hebben tegenwoordig gigantisch veel elektronische apparaten. We hebben een smartphone, Ipod, tablet, E-reader, laptop en/of desktop. Daarnaast hebben we van veel van deze apparaten er zelfs twee. Zo hebben we bijvoorbeeld een werktelefoon en een persoonlijke telefoon. Een werklaptop en een persoonlijke laptop. Natuurlijk gaat tegenwoordig bijna alles via het internet. Dit betekent dat deze elektronische apparaten zeer handig zijn in ons dagelijks leven. Maar ze zijn ook duur, en gevoelig voor schade en problemen. Omdat het duur is om dergelijke apparaten te vervangen bespreken we in dit artikel tips en tricks om langer met je dure elektronische apparaten te doen. We focussen in dit geval voornamelijk op laptops en smartphones.

Het begint met een hoesje

Het is een veelvoorkomend beeld, mensen die een telefoon vol met barsten in het scherm hebben. Wanneer je een nieuwe telefoon hebt zul je in het begin deze telefoon met fluwelen handen vasthouden en erg voorzichtig mee zijn. Maar een smartphone is uiteindelijk ook gewoon een gebruiksvoorwerp en het zal niet lang duren voordat je minder voorzichtig met de telefoon omgaat. Iedereen laat zijn telefoon weleens uit de handen vallen en daarom is het essentieel om een goed hoesje om je telefoon te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een waterdicht hoesje zodat telefoon het ook nog doet als deze zeer nat wordt in de regen of per ongeluk in het toilet valt.

Laptop repareren in plaats van vervangen

Alhoewel je een laptop iets minder vaak verplaatst dan een telefoon zal ook een laptop regelmatig vervoerd worden. Dit betekent dat laptops ook zomaar schade op kunnen lopen door een val. Vaak kiezen mensen ervoor om een kapotte laptop maar gewoon te vervangen. Maar wanneer je een laptop repareert in plaats van vervangt ben je een stuk goedkoper uit. Er zijn steeds meer bedrijven die nu ook een macbook reparatie kunnen uitvoeren. Een macbook batterij vervangen kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat je macbook het weer doet. Daarnaast is het ook slim om een goede case te kopen voor je laptop die beschermend werkt. Er zijn cases beschikbaar die laptops en macbooks tegen zeer extreme vallen kunnen beschermen.

Geen elektronica nodig

Buiten apparaten zoals laptops en telefoons, valt het op dat steeds meer andere apparaten tegenwoordig ook gevoelige elektronica hebben. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van smartfridges. Alhoewel deze technologische snufjes natuurlijk leuk zijn, gaan deze huishoudelijke apparaten ook sneller kapot. Daarom is het in sommige gevallen zoals koelkasten verstandiger om voor een ouderwetse, degelijke machine te gaan zonder allemaal luxe technologische snufjes.