Wil je iets nieuws in je achtertuin, maar weet je even niet wat? Wil je graag genieten van waterpret, maar heb je geen ruimte voor een zwembad? Als je je tuin echt een flinke upgrade wilt geven, dan moet je een hottub kopen. Met een hottub heb je het gehele jaar door een heerlijk warm bad in de achtertuin staan. Het fijne van een hottub is dat het niet al teveel ruimte in neemt. Dus ook als je een kleine achtertuin hebt, kun je prima genieten van een lekker warm bad!

Hottub vs Jacuzzi

In tegenstelling tot een jacuzzi, wat ook heerlijk is maar er heel futuristisch uit ziet, ziet een hottub er natuurlijk uit. Een hottub is namelijk meestal van hout of kunststof met hout look gemaakt, waardoor het er al gauw uit ziet alsof het bad in je tuin hoort. Het integreert mooi in de omgeving van je tuin. Een jacuzzi vreet ook redelijk veel stroom, omdat je stroom gebruikt om het bad te verwarmen en aan te zetten. Een hottub is duurzamer, omdat je het water verwarmt door hout te stoken in het kacheltje dat eraan bevestigd zit. Het is misschien niet zo gemakkelijk om de hottub aan te zetten als een jacuzzi, maar je energierekening zal er blijer van worden en laten we wel wezen: er is niets zo ontspannend als het geluid van knisperend houtvuur terwijl je gaar kookt in bad.

Ritueel

Een hottub klaarmaken voor gebruik is een redelijk ritueeltje, en als je het ook zo ziet kan het onwijs ontspannend zijn om je bad klaar te stoken. Je verzamelt het hout bij elkaar, legt het klaar bij de hottub en stookt het kacheltje aan. Zodra je het houtkacheltje aangestookt hebt, duurt het ongeveer een uur tot het water heerlijk warm is. En omdat het bad een geïsoleerde bodem heeft, blijft het bad ook voor langere tijd op temperatuur. Zo kun je later op de dag nog eens heerlijk genieten van een ontspannen warm bad.

Alleen of met vrienden

Het fijne van een hottub in je tuin hebben, is dat er altijd een lekker bad voor je klaar staat. Je kunt op elk moment van de dag heerlijk buiten in je hottub genieten, of dat nu 's ochtends voor je werk is, in de namiddag met een biertje of goed glas wijn, of 's avonds laat onder de sterrenhemel. Hottubs komen in verschillende maten, dus je kunt ook gezellig met vrienden of familie relaxen in bad.

Een hottub kopen hoef je niet meer fysiek in de winkel te doen. Tegenwoordig kun je een hottub ook prima online bestellen.