Ik heb laatst mijn zolder opgeknapt. Jarenlang was dit gewoon een opslagruimte, maar onlangs ben ik mijn eigen bedrijf begonnen en nu had ik een kantoor nodig. Ik heb eerst online wat research gedaan om te kijken of ik ergens een kantoorruimte kon huren. Maar alle opties bij mij in de buurt bleken een stuk duurder dan gedacht. Wat kon ik dan doen? Flexwerken in een café leek me ook wel leuk,maar ik ken mezelf: in een druk café kan ik mij niet goed concentreren. Toen kreeg ik de briljante ingeving het dicht bij huis te zoeken, sterker nog, in mijn huis. Mijn zolder zou mijn nieuwe kantoor worden. Met de hulp van een vriend ging ik aan de slag: er moest wel het een en ander gebeuren. In deze blog vertel ik je welke 3 items mij door deze verbouwing heen hebben gesleept.

1. Online inricht-tools

Ruimtelijk inzicht is nooit mijn sterkste punt geweest. Ik vond het dan ook best moeilijk om concreet voor me te zien hoe mijn nieuwe zolder er uit zou moeten zien. Waar wilde ik welke meubels plaatsen? En welke kleuren staan leuk bij elkaar? Een vriendin tipte me op allerlei online websites waar je 3D je kamers kunt inrichten en kunt kijken hoe bepaalde dingen er uit komen te zien. Zo kun je vast een indruk krijgen hoe het er straks in het echt uit ziet. Echt een aanrader!

2. Stekkerdozen

Toen ik eenmaal duidelijk had hoe ik mijn zolder wilde inrichten liep ik tegen een probleem op. Mijn huis is al wat ouder en op zolder bleek maar een stopcontact aanwezig. En laat dat ene stopcontact nou net in de verste hoek van de kamer zijn, op het laagste punt van het schuine dak… Niet bepaald een plek waar ik mijn bureau neer wil zetten. Toen dacht ik aan een Stekkerdoos en verlengkabels. Echt een uitkomst! Zo kan ik de stroom naar daar leiden waar ik hem nodig heb, en kan ik meerdere laders, lampen of apparaten tegelijk gebruiken. Ideaal!

3. Verfartikelen

Om een nieuw plekje echt een nieuwe look te geven is verven een hele goede oplossing. De look van een kamer verandert echt helemaal. Mijn zolder was al die tijd behangen met een wit, ribbeltjes behang. Dit heb ik verwijdert en we hebben de muren allemaal geverfd. De zolder ziet er uit als een andere ruimte! Dus ga naar de bouwmarkt en koop een goed stel verfartikelen en ga los. Het resultaat mag er zijn.