Dat Nederland een echt fietsland is weten we natuurlijk allemaal. Hoewel het aantal verkochte fietsen per jaar wel een klein beetje afneemt, worden er steeds meer elektrische fietsen verkocht. In 2018 was 40% van de verkochte fietsen een elektrisch exemplaar.

Een ander woord van elektrische fietsen zijn e-bikes. Elektrische fietsen bieden trapondersteuning door middel van een motor in het voorwiel of tussen de trapas. Deze motor wordt aangedreven door een accu, die meestal geplaatst is onder de bagagedrager.

Elektrische fietsen steeds populairder

De eerste elektrische fietsen waren vooral in trek bij senioren en minder validen. Tegenwoordig lijken e-bikes totaal niet meer op de fietsen van vroeger. De accu’s zijn een stuk minder opvallend en zwaar in gewicht. Doordat e-bikes er tegenwoordig een stuk moderner uitzien maken ook veel andere fietsers gebruik van de e-bikes. Dat blijkt ook wel uit de verkoopcijfers. Waar in 2010 nog 14% van alle verkochte fietsen elektrisch was, was dat in 2018 al 40%.

Elektrische fietsen kopen

Ben je toe aan een nieuwe fiets en weet je nog niet precies wat je wil? Dan is het misschien de hoogste tijd om te kijken naar een elektrische fiets bij fietsenwinkel Apeldoorn. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende elektrische fietsen. Dus hoe vind je nou de juiste voor jou? Dat verschilt uiteraard per persoon. Het is natuurlijk belangrijk dat je tevreden bent met het uiterlijk van de fiets, dat het frame goed stevig is en dat de fiets binnen je budget past. Nu kost een nieuwe elektrische fiets ongeveer evenveel als een nieuwe gewone fiets, dus dat is geen punt om lang over na te denken. Op internet kun je je in ieder geval al uitstekend oriënteren voordat je naar een e-bike specialist gaat om een aankoop te doen. Hopelijk ben je hierdoor goed geïnformeerd over e-bikes!