Tegenwoordig is fit zijn het nieuwe dun zijn. Te dun, alsof je door een ringetje past, is helemaal niet meer in de mode. Afgetrainde billen, benen en buikspieren is nu juist hip. Eigenlijk komt het neer op extreem gezond zijn. Ook gezond eten en je gezond voelen zijn namelijk niet meer weg te denken van de social media. Deze trend is misschien een beetje overdreven, maar toch is sport voor de meeste mensen een goede manier om ze fijn te laten voelen. Het is bewezen dat je, als je veel sport, je lekkerder in je vel en energieker voelt. Goed idee dus dat sporten. Maar hoe blijf je dit leuk vinden? En hoe kan je hier elke keer de energie voor vinden? Lees snel verder voor mijn tips

Als je ermee begint, ben je ervan af

Mijn eerste tip is om je week of je dag te beginnen met sporten. Zeker als je het niet leuk vindt, dan is dit fijner dan laat ’s avonds. Als je je dag/week namelijk begint met sporten, ben je er de rest van de dag/week vanaf! Ook heb je in de ochtend nog meer energie dan dat je na een hele dag werken op kantoor thuiskomt. Maar, dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Dus kijk welk tijdstip het beste bij je past en wat jij het fijnste vindt.

Beloon jezelf

Mijn tweede tip is dat het goed werkt als je jezelf beloont na het sporten. Niet met een chocoladereep natuurlijk, want dan is het sporten voor niks geweest. Maar ik beloon mezelf graag met een lekkere salade of smoothie. Een gezonde, maar wel eentje die aan mijn smaak voldoet 😉 Als je jezelf beloont blijf je veel gemotiveerder om de volgende keer weer te gaan. En na het sporten heb je iets om naar uit te kijken!

Varieer

Ook is het leuker als je blijft variëren in je workouts. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuker om een keer fitness in de week in te ruilen voor een sportlesje. Ook doe ik af en toe, in plaats van een stevige workout, een lesje yoga. Dit ontspant en is goed voor je lenigheid. Met krachttraining maak je namelijk je spieren korter en als je niet oppast word je hier steeds stijver van! Goed excuus om dus eens een lekker rustig lesje yoga of barre uit te proberen.

Voorkom blessures

Tot slot is sporten alleen fijn als je geen gekke pijntjes of blessures hebt. Dit kan soms moeilijk zijn om helemaal te voorkomen. Ik heb bijvoorbeeld een paar jaar geleden een knieblessure opgelopen tijdens de wintersport. Dit zal (denk ik) nooit meer helemaal weg gaan. Gelukkig kan je voorkomen dat je hier last van hebt en deze blessure erger wordt met een brace. Ook is af en toe jezelf laten checken bij de fysio geen slecht idee!