De zomer draait voor veel mensen om plezier maken met vrienden en familie. Lekker samen op vakantie gaan of dagjes naar het strand. Alleen soms kan het ook wel saai zijn. Als al je vrienden op vakantie gaan en je familie gewoon moet werken. Gelukkig heb ik voor jullie wat tips over hoe je de vakantie zonder verveling doorkomt! Lees snel verder wat je hieraan kunt doen.

Zelf van het weer genieten

Allereerst kan je natuurlijk ook zonder je vrienden van het weer genieten. Als je een tuin of balkon hebt kan je daar lekker gaan zitten. Koop bijvoorbeeld een spannend boek of een puzzelboekje en ga lekker in het zonnetje zitten lezen/puzzelen. Want binnen zitten, alleen maar omdat je vrienden er niet zijn, is ook zonde! Het is ook een optie om lekker door de stad te gaan wandelen. Dit is ook nog eens goed voor je, want zo krijg je wat lichaamsbeweging. En fietsen, skaten of hardlopen kan natuurlijk ook!

Een nieuwe hobby

Wat ik zelf altijd leuk vind, is opzoek gaan naar een nieuwe hobby. Ik ben van mezelf sowieso erg leergierig en nieuwsgierig, dus ik hou van nieuwe dingen leren. Soms koop ik bijvoorbeeld een boek over iets wat ik niet ken of kan. Het is leuk om kennis te vergaren, maar ook een kookboek heeft bij mij al heel wat keren verveling voorkomen. Daarnaast kan je ook online veel nieuwe dingen leren. Je hoeft hier niet altijd per se een boek over te kopen. Een voorbeeld daarvan is gitaarles online volgen. Heel leuk en het is niet nodig om te speuren naar een boek. Via de website leren ze je namelijk alles!

Iets goeds doen

Tot slot is een goed tijdverdrijf vrijwilligerswerk. Niet alleen om verveling tegen te gaan, maar ook gewoon omdat het super fijn is om eens wat voor een ander te doen. Je kan iemand er blij mee maken en krijgt er zo veel voldoening voor terug. Geloof me, het zal je de hele week nog goed laten voelen. Ook zijn er genoeg verschillende soorten vrijwilligerswerk. Grote kans dat er dus wel iets bij zit wat bij jou past. Als het lekker weer is kan je bijvoorbeeld buiten gaan wandelen met ouderen. En als het minder goed weer is kan je gaan schilderen in het buurthuis of soep koken voor daklozen. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden, de opties zijn oneindig!