Meubels maken

Ik weet nog heel goed dat mijn toenmalige vriendin, nu vrouw aangaf hoe sexy mannen zijn die met hun handen werken. Aangezien ik dat zelf niet was voelde ik me licht geraakt. En eerlijk gezegd was dit dan ook in mijn achterhoofd toen ik in besloot om zelf meubels te gaan maken voor mijn nieuwe appartement. Maar uiteindelijk groeide dit uit tot een echte liefde voor het bouwen van meubels. Het is natuurlijk niet alleen leuk om zelf je eigen meubels te bouwen maar ook nog eens economisch. Het kost wat tijd maar is nog altijd goedkoper dan dure meubels kopen. Daarnaast verkoop ik nu ook nog eens regelmatig de meubels die ik maak. In dit artikel bespreek ik hoe je kunt beginnen met zelf meubels maken.

De beste manier om te beginnen met het maken van meubels is simpel. Je wilt voorkomen dat je dingen te snel ingewikkeld maakt voor jezelf. Om deze redenen kun je het beste focussen om iets simpels. Persoonlijk was het eerste meubelstuk dat ik maakte een tafeltje. Dit is natuurlijk redelijk simpel. Zorg ervoor dat je niet te veel geld investeert in je eerste project. Het gaat namelijk zeker voorkomen dat je fouten gaat maken. Je wilt dan ook niet te veel geld verliezen met je fouten. Een goedkoop maar fantastisch materiaal om meubels mee te maken zoals een tafeltje is multiplex.

Visualiseren

Nou voordat je begint met het bouwen van je meubelstuk is het een goed idee om eerst te visualiseren wat je wilt maken en wat je daarvoor nodig gaat hebben. Het kan een goed idee zijn om een al bestaand meubelstuk na te maken ter oefening. Maak er foto’s van en bestudeer het vanaf elke hoek. Je kunt ook een goed boek lezen over het maken van meubels. Over het algemeen is een van de eerste grote fouten die veel beginnende meubelmakers maken dat ze te veel willen investeren in alle verschillende gereedschappen die nodig zijn. Ik raad altijd aan eerst te leren werken en maken met de gereedschappen die je hebt voordat je investeert in nieuw gereedschap.

De laatste tip die ik wil meegeven is het uitnodigen van een vriend bij het bouwen van je eerste meubelstuk. Twee paar handen kunnen natuurlijk altijd meer dan een paar en het is ook nog gezellig. Je kunt een vriend laten helpen met jouw project en daarna hem helpen als hij een project heeft.