Je kan er in opgegroeid zijn of het is een droom van je, leven op een boerderij. Maar wat zorgt er nou eigenlijk voor dat mensen er zo van houden om op een boerderij te leven? Eigenlijk zijn dat een paar hele simpele dingen. Als eerst natuurlijk de vrijheid en de buitenlucht dat het met zich mee brengt. Als je je huis uitstapt niet in de stinkere geur van de stad terecht komen maar het heerlijke frisse platte land ruiken. De meeste boeren hebben ook erg veel ruimte en land waarop je je sowieso al erg vrij kan voelen.

Het contact met dieren

Een ander groot voordeel voor velen is dat je je omringd voelt met dieren. En voor de echte dierenliefhebbers is dit een grote droom die zal uitkomen. Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort boerderij je hebt. Maar op bijna elke boerderij leven wel dieren. Het is bewezen dat dieren een helend effect op je kunnen hebben. En dan denk je misschien, dieren zijn maar dieren. Maar dat is precies waar het om gaat. Tegen dieren kan je praten wat je maar wil en ze zullen het altijd accepteren. Ook kan je een echte band met een speciaal dier voelen. Misschien wel die ene koe die altijd naar jou toe komt als hij vrij mag grazen in de wei. Of dat ene kippetje die het altijd erg fijn vindt om geaaid en gevoerd te worden door jou. Mensen voelen dit net zo met paarden. Een eigen paard kan ervoor zorgen dat je je een stuk gelukkiger voelt. Een eigen paard heeft natuurlijk ook verzorging en aandacht nodig. En dat kan dan weer een lichtpuntje in je dag zijn. Even lekker naar je paard toe en er een stukje op rijden door de wei.

Je kinderen voorbereiden

Woon jij zelf al je hele leven op een boerderij? Dan ben je het van jongs af aan al gewend. Wil je je kinderen nou ook al een beetje voorbereiden op het leven op een boerderij? Koop dan is wat leuk speelgoed waarmee ze hun eigen boerderij kunnen bouwen. Kijk eens voor een Schleich boerderij met Schleich paarden! Dit is super leuk kinderspeelgoed waarmee ze alvast hun eigen boerderij met allerlei diertjes kunnen maken. Van leuke geitjes tot varkentjes, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het in miniatuur vorm. Maar er bestaan ook hele gebouwen, schuren en boeren voertuigen waardoor het wel heel erg echt begint te lijken!