Het is natuurlijk super spannend om te gaan bevallen. En niet alleen om te gaan bevallen, maar ook het opvoeden van je baby. Voor een kersverse mama, zeker als je eerste kindje op komst is, kan dit nogal stressvol zijn. Gelukkig zijn er genoeg check-up lijstjes met spullen die onmisbaar zijn. Zo kan je kijken of je alle nodige spullen al in huis hebt en het gevoel hebben dat je er helemaal klaar voor bent. Het is dan ook wel belangrijk dat je dit in huis haalt voordat je gaat bevallen. Begin hier dus vroeg aan, want voorbereidingen treffen kan je nooit te vroeg treffen. Daarom hebben wij een gloednieuwe check-up lijst voor je gemaakt. En onthoudt: je krijgt een baby en dat is het mooiste op aarde. De stress is helemaal niet nodig. Als je deze spullen in huis hebt, kan je weer rustig ademhalen.

Babydekens

Een ledikantdeken of wiegdeken. Een ledikantdeken is een heerlijk zacht en warm dekentje voor je baby. En daarbij: een prachtig kraamcadeau. Een ledikantdeken is onmisbaar in de collectie van dekentjes voor je baby. Eigenlijk kan je ook nooit genoeg dekens hebben, aangezien ze altijd wel van pas komen. Zeker een ledikantdeken is duurzaam gemaakt en gaat jaren mee. Veel van deze babydekens hebben een isolerende werking om je kleintje op temperatuur te houden. Onmisbaar dus!

Babyfoon

Als je baby gaat slapen, is het natuurlijk wel prettig om te horen als er iets mis is. Daarom is een babyfoon onmisbaar. Zonder babyfoon kunnen veel mama’s ook niet met een prettig gevoel gaan slapen. Je hebt geen idee wat er in de slaapkamer gebeurt. Het is vanzelfsprekend dat als je baby gaat huilen je dit ook wel hoort zonder babyfoon. Toch wil je bepaalde kuchjes, hoestjes of geluidjes horen. Zo kan je het allemaal van een afstand in de gaten houden. Je hebt tegenwoordig zelfs babyfoons met camera zodat je ernaar kan kijken. Het is maar wat je zelf prettig vindt.

Kleertjes

Dit klinkt ontzettend vanzelfsprekend, maar je moet natuurlijk ook alvast beginnen met de kledingkast aanvullen voor je baby. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je baby ontzettend snel groeit. Het is heel leuk om te gaan shoppen naar babykleertjes, maar je baby groeit er ontzettend snel uit. Koop dus niet al te veel, want je baby kan het niet allemaal aan als je met een volle tas terugkomt.