Sinds ik mijn eigen bedrijf ben begonnen heb ik het erg druk. Ik doe alles eigenlijk zelf. Dat vergt veel tijd en moeite. Ik ben eigenlijk elke dag wel bezig met het optimaliseren van mijn bedrijf. soms is het ook handig om dingen uit te besteden zoals linkbuilden uitbesteden. Het linkbuilden is namelijk veel werk en zeker lastig om het precies goed te doen.

Zelf kan ik er niet veel van

Ik kan wel zelf gaan linkbuilden en dit heb ik ook een tijd gedaan maar het werd er niet veel beter op. Ik moest het dus op een andere manier gaan doen. Want anders steek ik zelf veel tijd in linkbuilden zonder dat het effect heeft. Zo kwam ik ook bij het online marketing bureau blauwe monsters. Zij zijn specialist in linkbuilding. Want goede SEO is maatwerk. Blauwe monsters analyseert de situatie van je huidige site en de site van de concurrentie. Welke content deel jij en je concurrent en op welke 3 zoekwoorden focus je je vooral.

Hoe beginnen ze

Zo begint blauwe monsters met een nulmeting zo starten ze met een analyse van de huidige zoekwoorden en URL’s van je website. Zo kunnen ze jouw linkprofiel goed in kaart brengen. Na de nulmeting komt er een voorstel. En tot slot het aanmaken van een nulmeting focus URL’s. Toen ik verder las op de site zag ik de volgende quote staan: jaarlijks groei van 50% in organische bezoekers en transacties! Dit klonk erg goed in de oren. Om jaarlijks daarin te groeien met 50% is een hoop. Als ik zelf door ging met linknuilding kwam ik hooguit om 10% en dan denk ik nog ruim. Want ja ik heb er niet veel verstand van, maar deze specialisten weten precies wat ze doen ze zijn professioneel en doen hard hun best.

Lekker persoonlijk

Ook is het fijn dat ze om een bepaalde tijd met je gaan zitten om te kijken naar de stand van zaken. Dit hoeft niet helemaal op kantoor maar kan ook gewoon via het video bellen. Wat is dat toch een mooie uitvinding. Het is net wat persoonlijker dan via de telefoon, op deze manier zie je ook echt wie je voor je hebt. En het beste van alles, dat ze zelfs in het weekend beschikbaar zijn om je persoonlijk te woord te staan. Ook kon ik alles maandelijks opzeggen. Wanneer ik vind dat ik genoeg hulp heb gehad en de linkbuilding niet meer hoef uit te besteden. Maar dat duurt nog wel even.