Londen is precies zo’n prachtige stad die je een keer bezocht moet hebben. Je kan er van alles beleven van historische bezienswaardigheden tot moderne attracties. Maar hoe vul je jouw dagen als er zoveel te zien en te doen is? Waar moet je beginnen? In deze blog vertel ik je wat goede tips voor tijdens je stedentrip Londen. Lees je mee?

Bezoek Borough Market

Waar ik persoonlijk nog vaak aan terugdenk is mijn laatste bezoek aan Borough Market. Dit is dan ook de absolute tip als je voor het eerst naar Londen gaat. Deze markt is speciaal voor eten. Aan de ene kant vind je de beste ingrediënten en aan de andere kant zijn er allemaal kraampjes te vinden waar je kleine gerechtjes kunt bestellen. Hartstikke leuk en vooral heel erg lekker!

Ga op een rondvaart door de Thames:

Geniet van de prachtige skyline van Londen terwijl je op een boot vaart langs bekende bezienswaardigheden zoals Tower Bridge en St. Paul’s Cathedral. Een rondvaart is heel populair dus zorg dat je ruim op tijd boekt. Het is ook leuk om aan het begin van de avond te doen! Zo zie je alle lichtjes aan gaan en dat geeft een sprookjesachtig beeld. Daarna kan je nakletsen tijdens een heerlijk diner terug aan wal.

Snuif de kunst en de cultuur op

Londen is rijk aan een bijzondere geschiedenis. En daar komt een uitgebreide cultuur bij kijken. Al die cultuur kun je in musea terugvinden, aan de hand van prachtige collecties aan kunst. Die kunst komt soms van over de hele wereld. Bijzonder om te zien en vooral om het in het echt te zien! Naar welk museum jij gaat, is aan jou. Ga je voor klassieke kunst of kies je juist voor de moderne stukken? Aan de hand van je voorkeur kan je een museum uitkiezen dat dit in de collectie heeft.

Een geheimpje voor jou

Misschien heb je weleens gehoord van de Secret Cinema beleving in Londen. Secret Cinema is een unieke ervaring waarbij je meegenomen wordt in een totale wereld die is gebaseerd op een bekende film. Zo waan je je echt in het verhaal! Leuk om te doen met z’n tweeën, in je eentje of met het hele gezin.

Boven de stad

Als laatste, voor een rustigere ervaring, bezoek je de Sky Garden. Dit is de hoogste daktuin van Londen, het is prachtig om te zien wat hier groeit en bloeit. En daarnaast geniet je op deze hoogte van een prachtig uitzicht over de stad.