Italië. Het land van de pasta, pizza en espresso’s. Ook is Italië het land van de Romeinen en de rijke historie die hierbij komt kijken. Kortom, het is een land dat veel te bieden heeft. Daarom is het ook zo populair onder toeristen. Ieder jaar vertrekken honderdduizenden gezinnen met de auto of het vliegtuig naar Italië. Een geliefde vakantiebestemming binnen Italië is bij Lago Maggiore. 

Wandelen door Stresa

Op zoek naar een gezellig plaatsje om wat rond te wandelen? Dan is Stresa het perfecte stadje voor jou. Hier vind je ontzettend veel leuke winkeltjes, restaurantjes en historische gebouwen. Ben je hier, zorg er dan voor dat je ook zeker even een bezoekje brengt aan de promenade. De promenade biedt prachtige uitzichten en voor de echte avonturiers kun je hier ook de Chestnut Trail starten. Het is een uitdagende hike voor iedereen die wat meer van de natuur wil genieten. 

Boek een tour naar Isola Bella

Een andere must see in de omgeving van Lago Maggiore is Isola Bella. Het is een prachtig eiland middenin het meer. Je kunt er komen door een tour te boeken. Een boot brengt je dan naar de kade van Isola Bella. Alleen wat is er dan precies te zien? Het eiland was thuis voor Count Vitaliano Borromeo. Tussen het jaar 1650 en 1671 bouwde hij een zomerpaleis op Isola Bella. Niet alleen het paleis zelf, maar ook de tuinen eromheen zijn zeker de moeite waard. 

Een trip naar de Matterhorn

Houd je wel van wat uitdaging? Dan is een dagtrip naar de Matterhorn een leuke tip. Dit is een van de bekendste bergen in Europa. Ondanks dat de Matterhorn in Zwitserland ligt, kun je er vanaf Lago Maggiore binnen twee á drie uur zijn met de auto. Bezoek het Belverdere panoramische uitzichtpunt en kies daarna een avontuurlijke wandelroute uit. 

Met een bootje op het meer

Na het wandelen door Stresa, de tour naar Isola Bella en de prachtige trip naar de Matterhorn, is het tijd om even te relaxen. Doe dat in stijl! Huur een bootje en geniet samen met de andere vakantiegangers van Lago Maggiore. 

Verblijven in de natuur

Er is niks zo fantastisch als in de buitenlucht zijn, zeker in de zomerperiode. Een camping Lago Maggiore is daarom een leuk idee. Er zijn genoeg te vinden in de omgeving. Stel je toch eens voor; je wordt wakker op een zomerse ochtend en vervolgens kun je gelijk genieten van de natuur om je heen. Een enorm pluspunt, zeker wanneer je bij Lago Maggiaro in de buurt zit.