Om legaal in Nederland de weg op te mogen is het erg belangrijk dat je motor goed verzekerd is. Soms is het erg lastig om een gepaste verzekering te vinden voor jouw motor omdat er waarschijnlijk veel onduidelijkheden zijn en er ook een groot prijsverschil is tussen de verschillende verzekeringen. Hier kan je meer informatie vinden over hoe je de goedkoopste verzekering voor je motor kan vinden.

Vergelijk de verschillende verzekeringen 

Als je de goedkoopste verzekeringen wilt vinden voor jouw motor, dan is het erg handig als je de verschillende verzekeringen vergelijkt. Dit kan je eenvoudig doen via bekende vergelijkingswebsites, maar ook kan je dit steeds vaker doen via de website van de verzekeringsmaatschappij zelf. Door de verschillende Harley Davidson verzekering te vergelijken, weet je precies welke verzekering het goedkoopste is, maar ook welke verzekering de beste dekking bied. Een goedkope verzekering is namelijk niet altijd belangrijk want het belangrijkste is dat je goed gedekt bent bij een ongeval. 

 

Kan ik mijn voertuig verzekeren?

In principe kan elk voertuig verzekerd worden, maar dit hangt volledig af van jouw situatie. De verzekeraar wilt namelijk zekerheid hebben dat je geen ongeluk kan veroorzaken. Daarom moet je bij het aanvragen van een all risk verzekering Harley Davidson altijd je gegevens doorgeven. Naast je gegevens wordt er ook altijd gevraagd om je leeftijd en schadevrije jaren. Als je bijvoorbeeld twintig jaar oud bent, je hebt nul schadevrije jaren opgebouwd en je wilt een auto van een ton met een enorm vermogen verzekeren, dan is de kans enorm groot dat elke verzekeringsmaatschappij je weigert te verzekeren. Dit heeft ermee te maken dat je een risicogeval bent omdat je nog jong bent en weinig of geen schadevrij jaren hebt opgebouwd. Jongeren worden in de meeste gevallen sowieso gezien als een risicogeval omdat ze gevaarlijke situaties erg moeilijk kunnen inschatten. 

 

Waarom een verzekering belangrijk is

Het is erg belangrijk dat ieder voertuig dat de Nederlandse wegen wilt berijden verzekerd is. Het is in Nederland streng verboden om met een onverzekerd voertuig te rijden. Waarom een verzekering verplicht is omdat de schade van de tegenpartij altijd vergoed word bij een ongeval. Als dit er niet was en je veroorzaakt per ongeluk een ongeluk en je kan de schade niet vergoeden, dan is de kans groot dat je failliet verklaard word. Om dit te voorkomen heeft de Nederlandse overheid het verplicht gesteld om een auto te verzekeren als je op de Nederlandse wegen wilt rijden.