Hoewel sommige mensen nog lijken te denken dat gamen alleen voor kinderen en jongeren is, is dat natuurlijk al lang niet meer zo. Gamen is niet alleen een leuke, maar ook een sociale activiteit. In veel gevallen speel je samen met anderen en ook is er het platform Discord, dat vooral door games gebruikt wordt om met elkaar te chatten en praten. Als je echt goed bent in gamen, kun je er door te streamen ook nog eens geld mee verdienen. Genoeg redenen dus om te beginnen met gamen, maar op welke spelcomputer? In dit artikel bespreken we er een paar.

 

Game pc’s

Er zijn veel spellen verkrijgbaar voor computers. Nu is het wel zo dat lang niet iedere computer geschikt is voor het gamen. Je hebt bepaalde hardware componenten nodig die bij standaard computers niet zijn ingebouwd. Veel games kiezen ervoor op hun game pc zelf te bouwen of samen te stellen. Je kunt dan zelf kiezen welke onderdelen voor jou belangrijk zijn, wat voor behuizing je wil en hoeveel geld je eraan uit wil geven. Als je veel zware games wil spelen zul je vanzelfsprekend betere onderdelen nodig hebben en meer geld kwijt zijn.

 

Playstation 5

Sinds een paar weken is de Playstation 5 van Sony verkrijgbaar. Veel games hebben hier reikhalzend naar uitgekeken. De belangrijkste reden waarom veel mensen voor deze spelcomputer kiezen is dat zowel het beeld als de geluiden van hele hoge kwaliteit zijn. Hierdoor is de beleving van veel spellen erg realistisch. Er zijn bijvoorbeeld 3D geluidseffecten, waardoor de geluiden van allerlei kanten om je heen lijkt te komen. Met deze spelcomputer wordt je meer dan ooit in een spel gezogen, ook doordat de controller meebeweegt tijdens acties. Kort gezegd worden er dus veel zintuigen gestimuleerd bij de Playstation 5.

 

Xbox series X

Xbox series X is een nieuw product van Microsoft en is waarschijnlijk de krachtigste Xbox die tot nu toe is geproduceerd. Ook bij deze spelcomputer zijn de beelden en het geluid bijzonder goed. Het voordeel van de Xbox series X is dat je er ook oude games op kunt spelen. Bij veel andere spelcomputers is dit niet mogelijk. In vergelijking met oudere Xboxen is ook de controler vernieuwd. Je kunt nu bijvoorbeeld heel snel en eenvoudig een prestatie online delen met anderen. Als je toch liever je oude Xbox accessoires gebruikt is dat ook geen probleem; deze werken ook bij de nieuwe Xbox.

 

Hopelijk heb je door het lezen van dit artikel wat meer duidelijkheid gekregen over verschillende spelcomputers en hun eigenschappen. Veel gameplezier!