Er zijn veel honingsoorten verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Je kan het namelijk bij elke supermarkt wel aanschaffen. Toch is het extreem moeilijk om echte bijenhoning te vinden. Dit heeft te maken met de beperkte houdbaarheid van bijenhoning en omdat het een prijzig product is. Bijenhoning is ook een gewild product en na het oogsten is de voorraad snel uitverkocht. Daarom moet je er snel bij zijn als je echte bijen honing wilt hebben. De honing die je in de supermarkt kan aanschaffen is gemaakt van bloemen en wordt ook wel bloemenhoning genoemd. 

De voordelen van honing

Honing is zeer goed voor je lichamelijke gezondheid. Het kan onder andere helpen bij het verlichten van keelpijn en er zitten antioxidanten in die je lichaam reinigen van giftige stoffen. Dit is natuurlijk weer goed voor je bloed en vitale lichaamsfuncties zoals je hart en nieren. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je wel voor echte honing kiest zoals pijnboom honing of bijenhoning. Ook kan je honing goed gebruiken als een vervanger van suiker. Suiker is namelijk ongezond voor je lichaam en gebit. Honing is heel erg zoet maar er zit toch enorm weinig suiker in. Wetenschappers vinden het daarom moeilijk om te bepalen waar de zoete smaak nou echt vandaan komt. In Bloemenhoning die je kan kopen bij een supermarkt of drogist, zit wel een enorme hoeveelheid suiker in verwerkt. Dat komt omdat het geen orginele bijenhoning of pijnboom honing is. 

Honing kopen

Je kan honing vrijwel overal kopen. Supermarkten en drogisterijen verkopen voornamelijk bloemen honing en dit wordt gemaakt van bloemen. Echte honing kopen dat gemaakt is van bijen of de pijnboom is een stuk moeilijk. Dit komt omdat het een schaars en prijzig product is. Het duurt namelijk aardig lang voordat bijen honing produceren. Er moet namelijk eerst een nest gebouwd worden door de bijen en deze moet geoogst worden. Ook is het oogsten van een bijennest gevaarlijk werk omdat de imker aangevallen kan worden door de bijen. Vandaar dat het ook een prijzig product is. Als je echte bijenhoning wilt kopen moet je na de oogst er vroeg bij zijn anders is het alweer uitverkocht. Echte bijenhoning wordt meestal verkocht door de imker zelf of een speciaalzaak. Ook is het mogelijk om echte honing te kopen bij verschillende webwinkels en heb jij je bestelling de volgende werkdag al in huis. Je kan honing vaak ook kopen bij een boerderij en dit is dan vaak Bijenhoning.